Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tortellini
Tortellini gotuję, odcedzam i zostawiam do wystudzenia. Ogórki obieram i kroję w drobną kosteczkę. Tuńczyka odcedzam z oleju. Paprykę myję, wycinam pesteczki, i kroję w kosteczkę.
W misce układam warstwy sałatki, na spód daję połowę pierożków, następnie połowę ogórków, oprószam pieprzem.
Układam warstwy kolorowej papryki, smaruję obficie majonezem, oprószam pieprzem. Teraz wykładam tuńczyka, resztę ogórków, pierożki i znowu majonez.
Sałatkę dekoruję posiekanym szczypiorkiem i połówkami pomidorków.
W misce układam warstwy sałatki, na spód daję połowę pierożków, następnie połowę ogórków, oprószam pieprzem.
Układam warstwy kolorowej papryki, smaruję obficie majonezem, oprószam pieprzem. Teraz wykładam tuńczyka, resztę ogórków, pierożki i znowu majonez.
Sałatkę dekoruję posiekanym szczypiorkiem i połówkami pomidorków.