Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka i brokuła
Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić.
Ryż ugotować w lekko osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Tuńczyka odcedzić. Pieczarki pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i przygotować sos.
Sos :
Jogurt grecki przelać do szklanki, dodać przeciśnięty czosnek, oregano, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sałatkę przygotowanym sosem, wymieszać.
Smacznego.
Ryż ugotować w lekko osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Tuńczyka odcedzić. Pieczarki pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i przygotować sos.
Sos :
Jogurt grecki przelać do szklanki, dodać przeciśnięty czosnek, oregano, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sałatkę przygotowanym sosem, wymieszać.
Smacznego.