Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z sosem jogurtowym
Sałatkę układamy warstwowo. Sałatę lodową płuczemy. Po wyschnięciu rwiemy ją na kawałki i układamy na dnie miseczki. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Układamy je na sałacie. Awokado kroimy na pół i obieramy. Należy je skropić sokiem z cytryny, a następnie pokroić w drobną kostkę i posypać nim paprykę. Kolejno przygotowujemy sos do polania sałatki. Sosy greckie rozrabiamy z 1 łyżką oliwy z oliwek. następnie dodajemy jogurty i wszystko dokładnie mieszamy. Cebulę czerwoną kroimy w drobną kostkę i dodajemy do sosu razem z pokrojonymi listkami mięty oraz sokiem z cytryny, Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę i dekorujemy listkiem świeżej mięty.