Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z tuńczykiem
Przygotowujemy sos:
W miseczce mieszamy ketchup, majonez i jogurt naturalny.
Ziemniaki i marchewki obieramy. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości, około 15-20 minut, tak, aby się ugotowały, ale nie były rozgotowane. Marchewki można wyjąć kilka minut wcześniej.
Warzywa zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w kostkę. Kroimy również jajka ugotowane na twardo. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki. Tuńczyka również odsączamy dokładnie z zalewy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy także pokrojoną w kostkę cebulę.
Mieszamy wszystkie składniki i przyprawiamy przyprawą do sałatek. Dodajemy sos i raz jeszcze wszystko mieszamy. Przed podaniem wstawiamy sałatkę do lodówki, aby wszystkie składniki się "przegryzły".
Smacznego.
W miseczce mieszamy ketchup, majonez i jogurt naturalny.
Ziemniaki i marchewki obieramy. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości, około 15-20 minut, tak, aby się ugotowały, ale nie były rozgotowane. Marchewki można wyjąć kilka minut wcześniej.
Warzywa zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w kostkę. Kroimy również jajka ugotowane na twardo. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki. Tuńczyka również odsączamy dokładnie z zalewy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy także pokrojoną w kostkę cebulę.
Mieszamy wszystkie składniki i przyprawiamy przyprawą do sałatek. Dodajemy sos i raz jeszcze wszystko mieszamy. Przed podaniem wstawiamy sałatkę do lodówki, aby wszystkie składniki się "przegryzły".
Smacznego.