Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna sałatka, która może stanowić przekąskę oraz lekki i zdrowy obiad. Jest bardzo smaczne, dlatego więc zachęcam do wypróbowania przepisu.

Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku

Składniki:

Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku

tuńczyk

  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki ketchupu
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku
Tuńczyka należy odsączyć z zalewy, w której się znajdował. Obraną, umytą i pokrojoną marchew pokroić w kostkę.

Paprykę polać wrzątkiem, aby się sparzyła i również pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić solą oraz pieprzem. Ilość oliwy zależy od osobistych preferencji.

Osobiście wolę dodać więcej, aby sałatka nie była zbyt "sucha".