Sposób przygotowania:
Sałatka z brokuła i czerwonej fasolki
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Brokuła myjemy i gotujemy najlepiej na parze. Brokuł ma być ugotowany al dente. Studzimy.
Na sitko wlewamy fasolkę płuczemy wodą odsączamy. Seler też odsączamy. Zimne jajka obieramy i kroimy w większą kostkę.
Zimny brokuł dzielimy na mniejsze różyczki dajemy do miski. Do miski dokładamy fasolkę seler i pokrojone jajka lekko mieszamy.
Do miseczki dajemy majonez, śmietanę doprawiamy solą, pieprzem mieszamy. Do sosu można dodać łyżeczkę przyprawy do sałatek. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
POLECAM!!!
Na sitko wlewamy fasolkę płuczemy wodą odsączamy. Seler też odsączamy. Zimne jajka obieramy i kroimy w większą kostkę.
Zimny brokuł dzielimy na mniejsze różyczki dajemy do miski. Do miski dokładamy fasolkę seler i pokrojone jajka lekko mieszamy.
Do miseczki dajemy majonez, śmietanę doprawiamy solą, pieprzem mieszamy. Do sosu można dodać łyżeczkę przyprawy do sałatek. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
POLECAM!!!
gusia1000