Sposób przygotowania:
Sałatka włoska
Makaron ugotować z dodatkiem 1 łyżki oliwy, odlać wodę i pozostawić do wystygnięcia.
Pierś z kurczaka zalać wodą, dodać 2 kostki bulionowe i ugotować do miękkości. Pozostawić, aby przestygła, a następnie pokroić w niedużą kostkę.
Ogórka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Koper i szczypior posiekać.
Czosnek rozgnieść.
Kurczaka, makaron, ogórka, szczypior, koper i czosnek połączyć, dodać majonez, jogurt i wymieszać, a na koniec przyprawić do smaku solą i poeprzem.
Pierś z kurczaka zalać wodą, dodać 2 kostki bulionowe i ugotować do miękkości. Pozostawić, aby przestygła, a następnie pokroić w niedużą kostkę.
Ogórka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Koper i szczypior posiekać.
Czosnek rozgnieść.
Kurczaka, makaron, ogórka, szczypior, koper i czosnek połączyć, dodać majonez, jogurt i wymieszać, a na koniec przyprawić do smaku solą i poeprzem.