Sposób przygotowania:
Sałatka z balsamiczną polędwiczką
Możemy wykorzystać olędwiczkę kupioną w sklepie lub przyrządzoną poprzedniego dnia według tego przepisu: https://gotujmy.pl/balsamiczna-poledwica-na-zimno,przepisy,184939.html Ćwiartkę sałaty lodowej opłukać i pokroić na kawałki. Pół pęczka rukoli opłukać, osączyć i osuszyć. Dodać do sałaty lodowej. Pół niewielkiej cebulki pokroić na półplasterki, przełożyć na sitko i zalać wrzątkiem. Zostawić na kilka minut w gorącej wodzie, żeby trochę złagodniała. Sałaty polać oliwą i octem balsamicznym oraz posypać grubo zmielonymi ziarnami kolorowego pieprzu. Kawałek pieczonej polędwiczki pokroić na plastry i ułożyć na zieleninie. Kilka pomidorków koktajlowych opłukać, wysuszyć i przekroić na pół posypać nimi sałatkę. Na koniec osączyć cebulkę z wody i rozrzucić delikatnie na sałatce. Ewentualnie można jeszcze sałatkę doprawić niewielką ilością soli morskiej.