sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Sałatka z brokułami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszna sałatka do wędlin.

Sałatka z brokułami i pieczarkami

Składniki:

Sałatka z brokułami i pieczarkami

 

  • składniki:
  • 1 brokuł
  • 50 dag pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 5 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z brokułami i pieczarkami
Brokuł płukamy i dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Następnie wkładamy do wrzącej wody i gotujemy około 15 minut. Brokuł i pieczarki odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego