Sposób przygotowania:
Sałatka z buncem i truskawkami
Umyj i obierz truskawki, pokrój je na 4 części. Umyj, osusz sałatę, porwij ją na kawałki. Bunc pokrój w kostkę.
Wszystkie skąłdniki wsyp do miski.
W słoiczku wymieszaj łyżkę miodu, sok z połówki cytryny , szczyptę soli, szczyptę białego pieprzu i 2 łyżki oleju rzepakowego. Wymieszaj energicznie sos i dopraw go do smaku jeśli trzeba - polej nim sałatkę.
Udekoruj kwiatami. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania mięsnego lub ryby.
Wszystkie skąłdniki wsyp do miski.
W słoiczku wymieszaj łyżkę miodu, sok z połówki cytryny , szczyptę soli, szczyptę białego pieprzu i 2 łyżki oleju rzepakowego. Wymieszaj energicznie sos i dopraw go do smaku jeśli trzeba - polej nim sałatkę.
Udekoruj kwiatami. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania mięsnego lub ryby.