Sposób przygotowania:
Sałatka z dressingiem arganowym i pesto pomidorowy
Sałate myjemy, osuszamyi rwiemy na mniejsze kawałki. Listki pietruszki obrywamy od gałązek i dorzucamy do sałaty.
Słonecznik wyspujemy na patelnię sucha i podgrzewamy az się zezłoci i zacznie ładnie pachnieć. Do słoika wrzucamy pesto pomidorowe, dodajemy kefir oraz olej arganowy a także szczyptę soli i pieprzu. Słoik zakręcamy i potrząsamy aż składniki sosu połączą się.
Polewamy sałatkę, posypujemy słonecznikiem i ziołami.
Słonecznik wyspujemy na patelnię sucha i podgrzewamy az się zezłoci i zacznie ładnie pachnieć. Do słoika wrzucamy pesto pomidorowe, dodajemy kefir oraz olej arganowy a także szczyptę soli i pieprzu. Słoik zakręcamy i potrząsamy aż składniki sosu połączą się.
Polewamy sałatkę, posypujemy słonecznikiem i ziołami.