Sposób przygotowania:
Sałatka pomidorowa z dressingiem harissa
Pomidory myję, osuszam i kroję w plastry, po czym układam na talerzu. Cebulę obieram i drobno siekam. Kolendrę myję, osuszam i drobno siekam.
Na plastrach pomidorów układam drobno pokrojoną czerwoną cebulę.
Przygotowuję dressing: Mieszam składniki dressingu (sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz i harissę i polewam nim pomidory.
Posypuję całość posiekanymi listkami świeżej kolendry i od razu podaję.
Ilość harissy uzależniona jest od upodobań, w zależności jak pikantne potrawy lubimy:)
Kolendrę można z powodzeniem zastąpić natką pietruszki.
Na plastrach pomidorów układam drobno pokrojoną czerwoną cebulę.
Przygotowuję dressing: Mieszam składniki dressingu (sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz i harissę i polewam nim pomidory.
Posypuję całość posiekanymi listkami świeżej kolendry i od razu podaję.
Ilość harissy uzależniona jest od upodobań, w zależności jak pikantne potrawy lubimy:)
Kolendrę można z powodzeniem zastąpić natką pietruszki.