Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiora z migdałami
Kalafior moczę w wodzie z dodatkiem soli. Wypłukany dzielę na różyczki, wkładam do miseczki, zalewam wrzątkiem, po minucie odcedzam na sicie, studzę.
Sos: Mieszam razem oliwę, przyprawy, ocet winny, ketchup aż do otrzymania jednolitej masy.
Na liściach sałaty rozkładam równomiernie różyczki kalafiora, posypuję posiekanym koperkiem, migdałami i polewam sosem. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około 20 minut.
Podaję jako dodatek do obiadu, lub jako samodzielną przekąskę.
Sos: Mieszam razem oliwę, przyprawy, ocet winny, ketchup aż do otrzymania jednolitej masy.
Na liściach sałaty rozkładam równomiernie różyczki kalafiora, posypuję posiekanym koperkiem, migdałami i polewam sosem. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około 20 minut.
Podaję jako dodatek do obiadu, lub jako samodzielną przekąskę.