Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanym bakłażanem i truskawkami
Mix sałat myjemy osuszamy w wirówce do sałaty .
Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki. solimy odstawiamy na ok 15 min.
Po tym czasie płuczemy go i grillujemy. Dodajemy do sałaty. Truskawki myjemy i kroimy na pół.
Lekko mieszamy.
Robimy sos. Mieszamy ocet balsamiczny z olejem i miodem do smaku. Solimy.
Mieszamy i polewamy sałatkę.
Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki. solimy odstawiamy na ok 15 min.
Po tym czasie płuczemy go i grillujemy. Dodajemy do sałaty. Truskawki myjemy i kroimy na pół.
Lekko mieszamy.
Robimy sos. Mieszamy ocet balsamiczny z olejem i miodem do smaku. Solimy.
Mieszamy i polewamy sałatkę.