Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z kapusty pekińskiej, kalarepki i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna, wegetariańska sałatka na bazie kapusty pekińskiej, z dodatkiem młodej kalarepki i selera konserwowego.

Sałatka z kapusty pekińskiej, kalarepki i selera Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej, kalarepki i selera

 

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • seler sałatkowy 1 słoik
  • kukurydza w puszce 1 puszka
  • ogórek konserwowy 2-3 szt
  • kalarepka młoda 1 szt
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej, kalarepki i selera
Kapustę pekińską oczyszczamy, szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy odsączony z zalewy seler. Ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy.

Kalarepkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez i przyprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.

Mieszamy i wstawiamy do lodówki przed podaniem.  
Sałatka z kapusty pekińskiej, kalarepki i selera
Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz kukurydzę
Sałatka z kapusty pekińskiej, kalarepki i selera
Kalarepkę ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do reszty składników

Tagi:

sałatka