IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Sałatka z kapusty pekińskiej 14

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

Sałatka z kapusty pekińskiej 14

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej 14

 

  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża pomarańcza
  • pęczek koperku

 

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz, szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej 14
Kapustę myjemy szatkujemy drobno. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Pomarańczę obieramy ze skóry, dzielimy na cząstki, zdejmujemy białe błonki. Z dwóch cząstek pomarańczy wyciskamy sok, resztę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do poszatkowanej kapusty z cebulką. Dodajemy posiekany koperek, wyciskamy obrany z łupinek ząbek czosnku. W szklance mieszamy łyżkę jogurtu, łyżkę majonezu i sok z dwóch cząstek pomarańczy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczyptę cukru. Tak przygotowany sos dodajemy do sałatki, mieszamy. Przed podaniem warto wstawić na pół godziny do lodówki dla schłodzenia.