agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Sałatka z kapustą pekińską i papryką konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sałatkę robi się szybko i jest pyszna. Kapusta pekińska z papryka konserwową , ogórkiem i brzoskwinią pasują do siebie idealnie.

Sałatka z kapustą pekińską i papryką konserwową

Składniki:

Sałatka z kapustą pekińską i papryką konserwową

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapustą pekińską i papryką konserwową
Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki. Paprykę osączamy, kroimy w kostka. Ogórka zielonego obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.

Brzoskwinie osączamy kroimy w drobne kawałki. Pomidory również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem.

Doprawiamy sola i pieprzem.