Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą jęczmienną i kabanosami
Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy je na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i smażymy, aby warzywa się zarumieniły. Przekładamy je do dużej miski. Kabanosy kroimy w średniej grubości plasterki i również podsmażamy je na rumiano. Przekładamy do miski z pozostałymi podsmażonymi składnikami. Słonecznik wrzucamy na suchą patelnię, stawiamy na mały ogień i prażymy. Następnie przekładamy go do miski i innymi składnikami. Ogórki kroimy w kostkę i wsypujemy je na sitko, aby obciekł z nich sok. Później dokładamy je do miski z podsmażonymi produktami. Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją, która znajduje się na opakowaniu. Odcedzamy ją i jeszcze ciepła wrzucamy do miski z innymi składnikami sałatki. Jogurt naturalny mieszamy ze szczyptą czosnku granulowanego, papryki słodkiej mielonej oraz solą. Sosem zalewamy sałatkę i dokładnie mieszamy.
zbysiowa
izek
karola25
izek