kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Sałatka z kukurydzy, fasolki szparagowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Latem do sałatki można podać pomidory i ogórki.

Sałatka z kukurydzy, fasolki szparagowej

Składniki:

Sałatka z kukurydzy, fasolki szparagowej

 

  • 6 porcji:
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasolki szparagowej
  • 3 łyżki stołowe majonezu
  • 1 kubek kefiru lub jogurtu
  • 2 pęczki młodej cebuli ze szczypiorem
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kukurydzy, fasolki szparagowej
Cebulę pokroić w cienkie talarki. Kefir zmieszać z majonezem, dodać sól i pieprz, zalać tym kukurydzę, zmieszaną z fasolką i cebulą.

Tagi:

kukurydza