kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kolorowe danie wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Przygotowane z cukinii, papryki, cebuli i selera naciowego. Doprawione do smaku koncentratem pomidorowym, przyprawami i koperkiem. Polecam na obiad lub ciepłą kolację.

Kolorowe danie wegetariańskie Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kolorowe danie wegetariańskie

 

  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 zielonej papryki
  • 300 g cukinii
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 - 1,5 szkl wody
  • zioła bez soli do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka pokrojonego koperku

Sposób przygotowania:

Kolorowe danie wegetariańskie
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Papryki kroimy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Seler naciowy obieramy i kroimy na kawałki.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy pokrojone warzywa. Wlewamy wodę i gotujemy. Kroimy cukinię na małe kawałki i dodajemy do warzyw. Gotujemy do miękkości, dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojony koperek. Doprawiamy do smaku przyprawami i zagotowujemy.
Kolorowe danie wegetariańskie
Obraną z łusek cebulę, przekładamy na deskę i kroimy w kostkę.
Kolorowe danie wegetariańskie
Umytą i osuszoną paprykę kroimy w kostkę.
Kolorowe danie wegetariańskie
Oczyszczony i umyty seler naciowy kroimy.
Kolorowe danie wegetariańskie
Umytą i osuszoną cukinię kroimy na małe kawałki.
Kolorowe danie wegetariańskie
Wszystkie warzywa razem gotujemy.