Sposób przygotowania:
sałatka z makaronem i grzybami
Wlewamy wodę do garna solimy. Wstawiamy na gaz. Do gotującej wody wrzucamy makaron. Gotujemy na pół miękko.
Odlewamy. Wykladamy na sitko. Płuczemy zimną wodą.
Grzyby moczymy przez 4 godziny w zimnej wodzie- zmieniamy ze 2 razy wodę. Następnie gotujemy je przez godzinę w wodzie której się moczyła
Ugotowane i wystudzone grzyby kroimy w kostkę.
Do miski wykładamy makaron ugotowany, wrzucamy grzyby.
Ser kroimy w grubsze plastry , a następnie w kostkę. Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy również kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do miski z makaronem . Kiełbasę kroimy w pół plasterki i podsmażamy. Odsączamy od tłuszczu na papierowym ręczniku i dodajemy do sałatki.
W kubeczku rozrabiamy majonez, ketchup i musztardę. Pieprzymy solimy i dajemy troszkę chili. Mieszamy dokładnie.
Polewamy sosem majonezowym naszą sałatkę i mieszamy. Odstawiamy do lodówki
Odlewamy. Wykladamy na sitko. Płuczemy zimną wodą.
Grzyby moczymy przez 4 godziny w zimnej wodzie- zmieniamy ze 2 razy wodę. Następnie gotujemy je przez godzinę w wodzie której się moczyła
Ugotowane i wystudzone grzyby kroimy w kostkę.
Do miski wykładamy makaron ugotowany, wrzucamy grzyby.
Ser kroimy w grubsze plastry , a następnie w kostkę. Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy również kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do miski z makaronem . Kiełbasę kroimy w pół plasterki i podsmażamy. Odsączamy od tłuszczu na papierowym ręczniku i dodajemy do sałatki.
W kubeczku rozrabiamy majonez, ketchup i musztardę. Pieprzymy solimy i dajemy troszkę chili. Mieszamy dokładnie.
Polewamy sosem majonezowym naszą sałatkę i mieszamy. Odstawiamy do lodówki