Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronu z czerwonej soczewicy
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania, odcedzamy i studzimy. Rzodkiewki, pomidorki oraz natkę myjemy i osuszamy. Rzodkiewki kroimy w plasterki, pomidorki na pół a cebulkę czerwoną w piórka.
Od łodyżek pietruszki odrywamy samą natkę. Łączymy w misce ugotowany makaron, cebulkę, pomidorki, rzodkiewki i natkę. Następnie polewamy olejem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Mieszamy razem i podajemy.
Od łodyżek pietruszki odrywamy samą natkę. Łączymy w misce ugotowany makaron, cebulkę, pomidorki, rzodkiewki i natkę. Następnie polewamy olejem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Mieszamy razem i podajemy.
zbysiowa
slodkokwasnakuchnia1
Polecam