Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem ryżowym
Makaron ryżowy ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do miski z makaronem.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Paprykę czerwoną umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Dodać do miski.
Pieczarki odsączyć z zalewy. Przekroić na połowę. Dodać do reszty składników. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do miski z makaronem.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Paprykę czerwoną umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Dodać do miski.
Pieczarki odsączyć z zalewy. Przekroić na połowę. Dodać do reszty składników. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.