Sposób przygotowania:
Sałatka z marchewką i rzodkiewką
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich przecięte na pół rzodkiewki, pokrojoną w cienkie pół talarki cebulę i pokrojoną w niedużą kostkę, wcześniej oczyszczoną, czerwoną paprykę. Następnie odcedzoną kukurydzę z puszki i posiekane w pół talarki ogórki kiszone. Na koniec dodajemy pokrojony w średnią kostkę ser feta. Składniki doprawiamy solą i pieprzem, ziołami prowansalskimi i polewamy olejem lnianym. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy przed podaniem.
![Sałatka z marchewką i rzodkiewką Sałatka z marchewką i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-marchewka-i-rzodkiewka-258488.jpg)
![Sałatka z marchewką i rzodkiewką Sałatka z marchewką i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-marchewka-i-rzodkiewka-258489.jpg)
![Sałatka z marchewką i rzodkiewką Sałatka z marchewką i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-marchewka-i-rzodkiewka-258490.jpg)