Sposób przygotowania:
Sałatka z marchewki, buraczków i cebuli
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę a następnie przekładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy przez 2 minuty.
Buraczki kroimy w kostkę i przekładamy na talerz.
Na buraczki kładziemy ugotowaną marchewkę a na wierzchu cebulę.
Każdą warstwę oprószamy solą i pieprzem i polewamy olejem.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, posypujemy sałatkę.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę a następnie przekładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy przez 2 minuty.
Buraczki kroimy w kostkę i przekładamy na talerz.
Na buraczki kładziemy ugotowaną marchewkę a na wierzchu cebulę.
Każdą warstwę oprószamy solą i pieprzem i polewamy olejem.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, posypujemy sałatkę.