Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwonych buraczków
Umyte buraczki ugotować w osolonej wodzie na miękko. Następnie wystudzić i obrać. Marchewkę ,jabłka i cebulę obrać. Jabłka skropić odrobiną soku z cytryny.
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Buraczki i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki sałatki połączyć razem. Wymieszać z majonezem,jogurtem naturalnym,musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać. Włożyć na chwilę do lodówki aby składniki się "przegryzły".
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Buraczki i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki sałatki połączyć razem. Wymieszać z majonezem,jogurtem naturalnym,musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać. Włożyć na chwilę do lodówki aby składniki się "przegryzły".