Sposób przygotowania:
Sałatka z młodych warzyw
Buraczki i ziemniaki wyszorować i ugotować w łupinkach do miękkości ( w osobnych garnkach), ostudzić, obrać. Jajka ugotować, ostudzić i obrać. Warzywa, jajka, ogórki małosolne pokroić w niedużą kostkę. Cebulkę pokroić w cieniutkie półplasterki. Koperek posiekać.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i jogurt. Całość doprawić do smaku i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i jogurt. Całość doprawić do smaku i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę.
Marika-
Holly
joana30
Dziękuję :)
joana30
Szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym. Staram się szybko po pokrojeniu umyć deskę i ręce aby plamy się nie utrwalały. W rękawiczkach nie potrafię zrobic nic w kuchni ;)