Sposób przygotowania:
Sałatka z młodych ziemniaków i makreli
Młode ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy. Zimne kroimy w plasterki. Ogórki zielone gruntowe dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy i także kroimy w plasterki.
Koperek siekamy i łączymy z jogurtem. doprawiamy sola, pieprzem i odrobina wyciśniętego czosnku.
Mięso makreli wędzonej obieramy, usuwając ości. Odstawiamy, warzywa mieszamy z sobą dodajemy sos. Lekko mieszamy. Układamy na talerzach ozdabiamy kawałkami makreli wędzonej.
Koperek siekamy i łączymy z jogurtem. doprawiamy sola, pieprzem i odrobina wyciśniętego czosnku.
Mięso makreli wędzonej obieramy, usuwając ości. Odstawiamy, warzywa mieszamy z sobą dodajemy sos. Lekko mieszamy. Układamy na talerzach ozdabiamy kawałkami makreli wędzonej.
Dinah