KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sałatka z owoców morza.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolorowa sałatka z owoców morza.

Sałatka z owoców morza.

Składniki:

Sałatka z owoców morza.

 

  • 100 gam gotowanych krewetek,
  • 50 gram gotowanego kalamara,
  • szalotka,
  • mały pęczek kolendry,
  • sok z cytryny,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,
  • listek zielonej sałaty,

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z owoców morza.
Krewetki, kalamary, posiekana kolendre skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, dodając posiekaną cebulkę , wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy nadwie godziny do lodówki, tak aby składniki nabrały wyrazistego smaku. Talerz dekorujemy sałatą i pokrojonym w kostkę pomidorem, układamy sałatkę w środkowej części, wszystko na koniec skrapiamy jeszcze raz oliwą. SMACZNEGO.