Sposób przygotowania:
Sałatka z owoców morza i sosem
Najpierw przygotowujemy sos. Mieszamy oliwę, ocet winny, pieprz oraz szczyptę imbiru.
Umyte i oczyszczone warzywa kroimy w kostkę. Rozmrażamy krewetki i paluszki krabowe. Na sitku przelewamy zimną wodą i osączamy. Również mule musimy osączyć z zalewy. W plasterki kroimy paluszki i łączymy ze sobą wszystkie składniki. Następnie polać wszystko sosem, doprawić przyprawami i dokładnie wymieszać. I wstawiamy do lodówki na kilka minut by się schłodziło
Umyte i oczyszczone warzywa kroimy w kostkę. Rozmrażamy krewetki i paluszki krabowe. Na sitku przelewamy zimną wodą i osączamy. Również mule musimy osączyć z zalewy. W plasterki kroimy paluszki i łączymy ze sobą wszystkie składniki. Następnie polać wszystko sosem, doprawić przyprawami i dokładnie wymieszać. I wstawiamy do lodówki na kilka minut by się schłodziło