Sposób przygotowania:
Sałatka z papryki i jajek
Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Studzimy,obieramy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe osączamy na sicie z zalewy i kroimy w drobną kostkę.
Ser żółty ścieramy na średnich oczkach tarki. Kukurydzę oraz groszek odcedzamy,przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sicie.
Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w cienkie 1,5-2 cm paseczki. Paprykę konserwową osączamy z zalewy i kroimy w paseczki długości 2 cm.
Szczypiorek płuczemy, drobniutko siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski łączymy z majonezem, musztardą doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Ser żółty ścieramy na średnich oczkach tarki. Kukurydzę oraz groszek odcedzamy,przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sicie.
Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w cienkie 1,5-2 cm paseczki. Paprykę konserwową osączamy z zalewy i kroimy w paseczki długości 2 cm.
Szczypiorek płuczemy, drobniutko siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski łączymy z majonezem, musztardą doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.