Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa
Warzywa dokładnie szorujemy i gotujemy je do miękkości po czym studzimy ( warzyw nie obieramy). Zimne ostrożnie obieramy.
Następnie warzywa kroimy. Marchew i ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Pietruszkę w mniejszą kostkę, a seler w bardzo drobną kosteczkę.
Pokrojone warzywa przekładamy do miski. Dodajemy majonez oraz przyprawy. Całość dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny do przegryzienia smaków. Podajemy.
Następnie warzywa kroimy. Marchew i ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Pietruszkę w mniejszą kostkę, a seler w bardzo drobną kosteczkę.
Pokrojone warzywa przekładamy do miski. Dodajemy majonez oraz przyprawy. Całość dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny do przegryzienia smaków. Podajemy.