Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczarek, jajek, groszku i kukurydzy
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie kroimy w kosteczkę.
2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Groszek zielony i kukurydzę dokładnie osączamy z zalewy.
4. Pieczarki osączamy z zalewy i kroimy na połówki.
5. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem,nprzyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Rady: Sałatkę możemy odstawić na chwilę, żeby składniki przegryzły się.
2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Groszek zielony i kukurydzę dokładnie osączamy z zalewy.
4. Pieczarki osączamy z zalewy i kroimy na połówki.
5. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem,nprzyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Rady: Sałatkę możemy odstawić na chwilę, żeby składniki przegryzły się.