Sposób przygotowania:
sałatka z pieczarkami 10
Wstawiamy wodę do garnka, zagotowujemy i do gotującej wody wrzucamy makaron. Gotujemy na pół miękko. Odcedzamy . Pieczarki gotujemy 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Jaja gotujemy na twardo. Makaron przekładamy do sporej miski. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę. Paprykę oraz kukurydzę wykładamy na sitko aby sok ściekł . Paprykę kroimy w grubszą kostkę i jeszcze raz dodajemy na sitko do kukurydzy. Jaja obieramy ze skorupki. Siekamy i dodajemy do makaronu. Wrzucamy do sałatki kukurydzę i pokrojoną paprykę. Majonez wraz z musztardą rozrabiamy w głebokim kubeczku. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy naszą sałatkę po czym dokładnie mieszamy aby wszystkie skłądniki ze sobą się połączyły. Odstawiamy do lodówki na minimum 4-5 godzin .