Sposób przygotowania:
Dobra sałatka z pieczarkami
Należy przygotować wszystkie niezbędne składniki na sałatkę. Jaja kurze ugotować na twardo, obrać ze skorupki i opłukać aby nie zostały resztki skorupek. Pieczarki jednakowej wielkości umyć bardzo dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie pokroić je w talarki. W garnku średniej wielkości zagotować wodę lekko osoloną i dodać pieczarki i obgotować je przez około 20 minut. Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę, ogórki kiszone lub małosolne i cebulę pokroić również w kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy i połączyć ze sobą wszystkie składniki. Pieczarki odcedzić na sicie i wystudzić, dodać do składników, wszystko bardzo dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Opłukać koperek zielony i natkę pietruszki, osuszyć i drobno posiekać, dodać do składników, dodać majonez i całość wymieszać.