Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 210
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To idealna propozycja na szybką oraz pożywną sałatkę, która może również zastąpić lekki obiad lub kolację.

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami

Składniki:

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami

 

  • około 200-250 ugotowanego makaronu
  • 1 słoiczek pieczarek marynowanych (średni)
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 ugotowane marchewki (średni)
  • 1 ugotowana pietruszka
  • 1 papryka (średnia)
  • biała część pora

Dodatkowo:

  • majonez
  • sól, pieprz

Opcjonalnie:

  • 100 g żółtego sera (startego)
  • 100 g szynki/pieczonego lub wędzonego kurczaka

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami

Składniki:

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami
Sałatkę można wzbogacić o swoje ulobione dodatki.

Pieczarki oraz groszek należy odcedzić z zalewy.

Następnie pieczarki i pora pokroić w plastry, a marchew i pietruszkę z papryką w małą kostkę.

Sałatka:

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami
Sałatkę doprawić według swojego włąsnego smaku.

Wszystkie warzywa oraz resztę składników sałatki umieścić w misce i wymieszać z majonezem. Całość doprawić do smaku oraz przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.