Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorkami i cieciorką
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Cieciorkę osączyć z zalewy na sicie. Mozzarellę również osączy z zalewy i małe kuleczki przekroić na pół. Cebulę pokroić w drobna kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Olej wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, doprawić do smaku ziołami włoskimi.
Gotowym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.
Na talerzu ułożyć listki rukoli, na rukolę wyłożyć sałatkę i można podawać.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Olej wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, doprawić do smaku ziołami włoskimi.
Gotowym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.
Na talerzu ułożyć listki rukoli, na rukolę wyłożyć sałatkę i można podawać.
SylaUla