Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i warzywami
Piers kroimy w niedużą kostkę, dodajemy 3 łyżki oleju/oliwy, dodajemy sól, pieprz, cząber, bazylie lub zioła prowansalskie - mieszamy i odstawiamy na godzinkę.
Paprykę kroimy w cienkie paseczki, pomidory w kostkę, ogórki oraz cebulę w półplasterki. Kapustę pekińska szatktujemy, szczypiorek drobno siekamy.
Rozgrzewamy patelnię - porzekładamy mięso i smażymy do miękkości.
Do pokrojonych warzyw dodajemy mięso, odrobinę oleju, sól i pieprz do smaku - dokładnie mieszamy i gotowe.
Paprykę kroimy w cienkie paseczki, pomidory w kostkę, ogórki oraz cebulę w półplasterki. Kapustę pekińska szatktujemy, szczypiorek drobno siekamy.
Rozgrzewamy patelnię - porzekładamy mięso i smażymy do miękkości.
Do pokrojonych warzyw dodajemy mięso, odrobinę oleju, sól i pieprz do smaku - dokładnie mieszamy i gotowe.