szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sałatka z pomidorów i ogórków w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tą sałatkę zawsze przygotowywał mój tata. Można podawać ją jako dodatek do obiadu, ale my zawsze jadaliśmy ją na śniadanie, a najlepsza była ta śmietanka z jogurtem co zostawała na dnie.

Sałatka z pomidorów i ogórków w śmietanie

Składniki:

Sałatka z pomidorów i ogórków w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pomidorów i ogórków w śmietanie
Pomidory dokładnie umyć, nie obierać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone wyjąć z zalewy i także pokroić w kostkę.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać śmietanę i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sałatka powinna być doprawiona na pikantnie. Przed podaniem schłodzić w lodówce.