Sposób przygotowania:
Sałatka z pora i kaszy gryczanej
Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy kaszę. Kukurydzę odcedzamy na sitku, dodajemy do zimnej kaszy.
Pora przecinamy wzdłuż, myjemy i kroimy w cienkie piórka. Dodajemy do kaszy. Jajka gotujemy na twardo, zimne kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą.
Majonez mieszamy z ketchupem i odrobina tabasco. Sos dodajemy do sałatki. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Pora przecinamy wzdłuż, myjemy i kroimy w cienkie piórka. Dodajemy do kaszy. Jajka gotujemy na twardo, zimne kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą.
Majonez mieszamy z ketchupem i odrobina tabasco. Sos dodajemy do sałatki. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.