Sposób przygotowania:
Sałatka z pora jabłka i jajek
Por musimy oczyścić i obciąć ciemnozielone części.Myjemy pora a gdy przeschnie kroimy w cienkie plasterki. Jajka w rondelku gotujemy na twardo. obieramy jajko i kroimy na drobne cząsteczki.Umyte jabłko obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Musimy pamiętać by wydrążyć gniazdo nasienne potem ćwiartki jabłka kroimy w średniej grubości plasterki. Jabłka by nie ściemniały skrapiamy odrobiną soku z świeżo wyciśniętej cytryny. Wszystkie składniki sałatki dokładnie
wymieszać w salaterce. Oliwę z oliwek mieszamy w szklance z sokiem z cytryny. Przyprawiamy go solą najlepiej ziołową lub morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sos odstawiamy na około 15 minut by wszystkie składniki się dokładnie połączyły. Tak przygotowaną sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym sosem i dekorujemy gałązkami natki pietruszki.
wymieszać w salaterce. Oliwę z oliwek mieszamy w szklance z sokiem z cytryny. Przyprawiamy go solą najlepiej ziołową lub morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sos odstawiamy na około 15 minut by wszystkie składniki się dokładnie połączyły. Tak przygotowaną sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym sosem i dekorujemy gałązkami natki pietruszki.