Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka z porem, fasolą i ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna sałatka z porem, fasolą i ogórkiem. Szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała przekąska na każdą imprezę.

Sałatka z porem, fasolą i ogórkiem konserwowym

Składniki:

Sałatka z porem, fasolą i ogórkiem konserwowym

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z porem, fasolą i ogórkiem konserwowym
Pora obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do osolonego wrzątku i parzyć pod przykryciem około 10 minut. Odcedzić. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą połączyć. Majonez wymieszać z solą oraz pieprzem i polać nim sałatkę. Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.