Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z burakiem i ogórkiem małosolnym
Śledzie moczymy przez godzinę w zimnej wodzie. W międzyczasie przynajmniej raz wymieniamy wodę.
Buraka myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Ogórki kroimy w kostkę. Buraka obieramy i również kroimy w kostkę.
Namoczone śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w ćwierćplasterki.
Mieszamy wszystkie składniki. dodajemy śmietanę, chrzan i majonez. Przyprawiamy pieprzem.
Buraka myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Ogórki kroimy w kostkę. Buraka obieramy i również kroimy w kostkę.
Namoczone śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w ćwierćplasterki.
Mieszamy wszystkie składniki. dodajemy śmietanę, chrzan i majonez. Przyprawiamy pieprzem.