Sposób przygotowania:
Sałatka z porem, kurczakiem i selerem konserwowym
1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kostkę. Na oliwie smażę kurczaka przez około 15 minut. Oprószam solą i pieprzem. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 5 minut. Następnie odcedzam i studzę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Selera oraz groszek odsączam z zalewy.
2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Gotową sałatkę wykładam na talerz.
2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Gotową sałatkę wykładam na talerz.
zbysiowa