Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa
Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler dokładnie umyj, wrzuć do garnka i gotuj do momentu aż warzywa będą na tyle miękkie, że będzie je można pokroić.
Ugotowane warzywa obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do dużej miski.
Kukurydzę i groszek odcedź na sitku i dodaj do miski.
Jabłko ( obieram ze skóry), cebulę, jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
Natkę pietruszki posiekaj i wrzuć do miski, dodaj przyprawy i około 2 łyżek majonezu. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Ugotowane warzywa obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do dużej miski.
Kukurydzę i groszek odcedź na sitku i dodaj do miski.
Jabłko ( obieram ze skóry), cebulę, jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
Natkę pietruszki posiekaj i wrzuć do miski, dodaj przyprawy i około 2 łyżek majonezu. Wszystko dokładnie wymieszaj.
robaczek