Sposób przygotowania:
Sałatka z porów
Pory po opłukaniu i osuszeniu pokroić w cienkie plasterki. Lekko sparzyć wrzątkiem i od razu odcedzić.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a natkę pietruszki drobniutko poszatkować.
Wszystkie składniki połączyć z musztardą oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.
Sałatkę podać na plasterkach ogórka, udekorowaną porem oraz połówkami ugotowanych jajek.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a natkę pietruszki drobniutko poszatkować.
Wszystkie składniki połączyć z musztardą oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.
Sałatkę podać na plasterkach ogórka, udekorowaną porem oraz połówkami ugotowanych jajek.
gusia1000