Sposób przygotowania:
Sałatka z porem, żółtym serem i kukurydzą
Por czyścimy i kroimy w półtalarki, przekładamy na cedzak i bardzo dokładnie myjemy, odsączamy.
Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędlinę i żółty ser kroimy w kostkę. Jajko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Ogóreki kroimy w kosteczkę i przekładamy na sitko.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy jogurt, majonez i przyprawy, mieszamy.
Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędlinę i żółty ser kroimy w kostkę. Jajko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Ogóreki kroimy w kosteczkę i przekładamy na sitko.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy jogurt, majonez i przyprawy, mieszamy.