Sposób przygotowania:
Sałatka z ravioli
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Kukurydze odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w ćwiartki. Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Tak przegotowane składniki układamy naprzemiennie w naczyniu. Przed podaniem polewamy majonezem, oprószamy szczypiorkiem.W zależności od rodzaju majonezu ( jego ostrości) doprawiamy go wcześniej lub nie. Idealnie jest gdy przygotujemy majonez domowy. Wtedy na pewno nic mu już nie braknie! MAJONEZ: Żółtko wbić do plastikowej miski, Dodać łyżkę musztardy i ucierać drewnianą pałką. Dokładać stopniowo olej cały czas mieszając. Dodać śmietanę , a następnie musztardę. Doprawić. Majonez jest pyszny.
marietta