Sposób przygotowania:
Sałatka z ravioli
Ravioli gotujemy w osolonym wrzątku al dente. W między czasie przygotowujemy resztę składników. Na sito przesypujemy groszek - płuczemy pod bieżącą woda - odcedzamy, przekładamy do miski. W ten sposób postępujemy także z kukurydzą i fasola. Der ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebule obieramy, przecinamy na pół i kroimy w plasterki. Por przelewamy wrzątkiem, przecinamy wzdłuż długości, następnie kroimy w plastry. Koper siekamy i dodajemy do reszty składników, jeśli mamy suszony dodajemy płaską łyżkę. Łyżką przekładamy majonez do kubka, dodajemy śmietaną przyprawy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i całość intensywnie mieszamy. Następnie powstały sos wlewamy do miski. Ravioli powinno być już gotowe. Przelewamy zimną wodą odcedzamy i przekładamy do miski. Delikatnie mieszamy - podajemy. Sałatkę tą wzięłam taką do pracy, pominęłam wtedy w składnikach właśnie cebule i por - z wiadomych względów.