KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sałatka z roszponki z wiórkami parmezanu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka, prosta smaczna i nie kaloryczna.

Sałatka z roszponki z wiórkami parmezanu

Składniki:

Sałatka z roszponki z wiórkami parmezanu

 

  • 100 gram roszponki,
  • 100 gram kapusty pekińskiej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 40 gram parmezanu,
  • łyżka majonezu light,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 2 łyżki dobrej oliwy,
  • łyżka octu balsamicznego,
  • papryczka do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponki z wiórkami parmezanu
Czosnek cieniutko siekamy, mieszamy z oliwą pieprzem i solą, na talerz wysypujemy w kolejności posiekaną kapustę pekińską, roszponkę. Wszystko polewamy oliwą z przyprawami, na środku łyżka majonezu z papryczką do dekoracji, delikatnie skrapiamy oliwą oraz octem balsamicznym. Smacznego.